Wie zijn er bij betrokken


De initiatiefnemers van Gans & Bord zijn partijen uit de voedselverwerkende keten die gewend zijn om van vlees diverse mooie consumentenproducten te maken. Zij hebben in samenwerking met de Koninklijke Jagersvereniging Friesland en de Provincie Fryslân gezocht naar een duurzame oplossing voor het ganzenprobleem.

 

De volgende organisaties nemen deel aan Gans & Bord en verzekeren u van een mooi, gezond en natuurlijk stukje vlees:

 

                             

www.corrinia.nl


        Cor Rinia is verantwoordelijk voor het op de juiste manier leeg halen van de koelcellen en het transport van de ganzen naar Pieter van Meel. Cor Rinia is gespecialiseerd in koelsystemen en heeft ook de mobiele koelcellen gebouwd en geplaatst. 

 

www.ruig.nl


        

Jan Ruig weet alles van ganzen, zowel het beheer van ganzen als het verwerken van ganzen. Ruig, gevestigd in het Noord-Hollandse Oostzaan, is een specialist in wild en gevogelte met landelijke dekking en levert haar veelzijdige assortiment aan zowel particulieren als horeca en grootverbruik.


 

www.pietervanmeel.nl


    Pieter van Meel wordt tegenwoordig geleidt door Thomas van Meel en de laatste genoemde is persoonlijk betrokken bij dit project. Pieter van Meel Groothandel in Wild en Gevogelte is een verwerkingsbedrijf en leverancier van wild, gevogelte en tamme konijnen.

 

www.wvandermeer.nl


    W. van der Meer en Zonen B.V. is een familiebedrijf gespecialiseerd in het slachten en panklaar maken van leghennen: soepkippen. Wytze van de Meer is zelf zeer betrokken bij verschillende projecten de provincie Friesland. En kwam tot de beslissing dat een wilde gans niet in het bijzonder verschilt van een leghen en kan daardoor ganzen zo verwerken dat het geschikt is voor de voedselindustrie.

 

www.kokreateur.nl


    Kokreateur produceert vleeswaren die vervolgens worden gebruikt op de pizza, tussen de sandwich of in de salade. Wolter Snijder en Kokreateur hebben als ambitie om te werken met vlees waarvan de grondstof een herkenbare bron heeft. Dit is zeker het geval bij de wilde ganzen van Gans & Bord.

 

www.foodisourpassion.nl


    Peter van den Berg van Food is our Passion heeft voor dit project de productontwikkeling op zich genomen. Met veel ervaring in vlees en met een gezonde dosis creativiteit heeft Peter een aantal producten ontwikkeld die geschikt zijn als consumenten product en een aantal producten geschikt voor de foodservice. 

 

www.natuurnetwerk.nl


   
De techniek en digitale ontwikkeling voor Gans & Bord is verzorgd door NatuurNetwerk, tevens de leverancier van het bestaande landelijke Faunaregistratie systeem. Dit ketengerichte systeem wordt onder andere al gebruikt door Fauna- en Wildbeheereenheden, Faunafonds, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, Poeliers en Jagers. Mede hierdoor is een goede aansluiting op de gehele keten mogelijk waarbij is voldaan aan de vereiste borging en regelgeving.

 

www.jagersvereniging.nl     

De Jagersvereniging is er voor iedereen die geïnteresseerd is in verantwoord beheren en benutten. Wie duurzaam oogst uit de natuur voelt zich verantwoordelijk voor het behoud ervan. Jagers zorgen voor balans in het Nederlandse landschap.

 

Wild Fries ganzenvlees 

- een bijzonder duurzaam streekproduct -


Mede mogelijk gemaakt door: